CHARLESO DICKENSO KŪRYBOS RECEPCIJA LIETUVIŲ LITERATŪROS KRITIKOJE (III dalis) - Rudaitytė, Regina (Literatūra, 2012)
Pirmojoje ir antrojoje šios studijos, skirtos lietuviškajai Charleso Dickenso recepcijai, dalyse1 apsiribojome dviem šios recepcijos aspektais: anglų rašytojo kūrinių vertimais į lietuvių kalbą, sceninėmis jų adaptacijomis ir kritikų vertinimais. Šioje dalyje pabandysime aptarti kitą labai svarbų recepcijos aspektą: Dickenso kūrybos vertinimą lietuvių literatūros kritikoje ir galimą anglų romanisto estetikos įtaką lietuvių literatūrai ir kultūrai. [...]