Rugsėjo vienuoliktosios pasekmės amerikiečių literatūrai: nuo baimės ir susvetimėjimo iki susidomėjimo ir dialogo - Žindžiuvienė, Ingrida (Literatūra, 2016)
Straipsnyje apžvelgiama tragiško įvykio JAV istorijoje (2001 m. rugsėjo vienuoliktosios) įtaka amerikiečių literatūrai. Ši tragedija šalyje sukėlė ilgalaikį potrauminį efektą, paskatinusį amerikiečių rašytojus rinktis terorizmo apraiškų temas. Vienas jų, John Updike (g. 1932), priskiriamas prie amerikiečių rašytojų, analizuojančių individo būklę, moralinių vertybių paieškas. Savo romanuose John Updike aprašo šiuolaikinio gyvenimo ypatumus, psichologines traumas, žmonijos žiaurumą, brutalumą ir nesuvokiamą blogį. 2006 m. parašytame romane Terrorist („Teroristas“) rašytojas pateikia šiuolaikinės amerikiečių visuomenės, kurioje vyrauja baimė ir įtampa, analizę. Aprašydamas jauno teroristo gyvenimą, rašytojas pabrėžia amerikietiškos visuomenės ydas ir analizuoja šalies politinę situaciją.