Rusų literatų laiškai prof. I. Loboikai - Сидеравичюс, Римантас (Literatūra, 2008)
Vilniaus universiteto rusų literatūros prof. Ivano Loboikos (1786-1861) visas susirašinėjimas su Rusijos valstybės veikėju ir žinomu kolekcininku grafu N. Rumiancevu, kuriame yra labai daug svarbios lituanistikai medžiagos, paskelbtas mūsų moksliniuose leidiniuose. Šiame straipsnyje aptariami Peterburgo ir Maskvos literatų laiškai Loboikai, saugomi Lietuvos istoriniame archyve. Korespondentai vilniečiui pasakojo apie literatūrinių draugijų veiklą, Rusijoje leidžiamas naujas knygas, konsultavosi įvairiais klausimais su Vilniaus mokslininku, prašė jo darbų savo leidiniams. Laiškuose pastebimas jų siekimas vystyti kultūrinius ryšius su universitetiniu centru imperijos vakaruose.