Триптих о переходе - Ивинский, Павел (Literatūra, 2011)
TRIPTICHAS APIE PERĖJIMĄ Pavel IvinskijSantrauka Straipsnyje nagrinėjami tris kūriniai apie mirtį kaip Perėjimą : L. Karsavino „Sonetų vainikas“, K. Voitylos „Pamąstymai apie mirtį“, A. Tvardovskio „Motinos atminčiai“. Daroma išvada, kad antro tūkstantmečio pabaigoje buvo savotiškai tęsiami amžinos temos svarstymo tradicijos susijusios su pamatinėmis krikščionybės apeigomis – gyvenimą-per-mirtį.