„Skaitmeninės kilmės“ kritiniai leidimai ir dėstytojo ruošiama studijuojamų tekstų analizė: projektas „Hyper“ - Muggittu, Proff. Vincenzo; Cufalo, Domenico (Literatūra, 2017)
Nors dabartiniai laikai dažnai yra vadinami skaitmenine era, vis dar egzistuoja daugybė objektyvių veiksnių, kurie trukdo mokslininkams, dėstytojams ir studentams naudotis visomis skaitmeninio kritinio hiperteksto galimybėmis (turime galvoje visus teksto variantus, paratekstus, visus egzistuojančius vertimus, lingvistinę teksto analizę, išnašų ir nuorodų terpimą), kurios neabejotinai pranoksta tradicinę kritinio teksto leidimo metodologiją. Šiame straipsnyje pristatoma nauja, tebetobulinama inovatyvi, interaktyvi, draugiška vartotojui skaitmeninės leidybos platforma „Hyper“, kuri, straipsnio autorių nuomone, galėtų jau dabar būti veiksmingai naudojama auštosiose mokyklose ir universitetuose.