Dar kartą apie Tristia ex Melitogaudo: argumentai diskusijai - Fiorini, Stanley; Vella, Horatio C. R. (Literatūra, 2017)
Šiame straipsnyje nagrinėjami poleminiai klausimai, kuriuos vis dar kelia pirmasis poemos, pavadintos Tristia ex Melitogaudo: Lament in Greek Verse of a XIIth-century Exile on Gozo, leidimas (Busuttil, Joseph, Stanley Fiorini & Horatio Caesar Roger Vella, eds. 2010. Tristia ex Melitogaudo: lament in Greek verse of a XIIth-century exile on Gozo. Malta: Best Print). Remdamiesi istorine bei filologine teksto analize leidėjai pagrindžia savo poziciją kai kuriais kritiniais klausimais ir atsako į M. D. Lauxtermanno straipsnyje (Lauxtermann, Marc D. 2014. Tomi, Mljet, Malta. Critical Notes on a Twelfth-Century Southern Italian Poem of Exile. Jahrbuch der Ősterreichischen Byzantinistik 64, 155–176) pateikiamus kritinius argumentus.