Paryžius Lietuvos laikinosios sostinės akiratyje: Marko Zingerio Aplink fontaną, arba mažasis Paryžius - Vaičiulėnaitė-Kašelionienė, Nijolė (Literatūra, 2016)
Straipsnyje nagrinėjamas Paryžiaus įvaizdis Marko Zingerio romane. Susidūrus „didžiosios“ ir „mažosios“ sostinių reprezentacijoms, išryškėja ideologijos ir utopijos santykis, kuriančios vaizduotės vaidmuo. Atsiskleidžia dvilypis Paryžiaus įvaizdis ir su juo susijusi dvigubos tapatybės problema, įvertinamas „mažojo Paryžiaus“ fenomenas lietuvių kultūroje.