Trinakija – dabartinė Maltos sala - R. Vella, Horatio C. C. (Literatūra, 2012)
Straipsnio autorius, remdamasis kruopščia ir išsamia antikinių šaltinių (Homero Odisėjos, Vergilijaus Eneidos, Apolonijo Rodiečio Argonautikos) kelionės maršrutų, geografinių aprašymų ir epuose minimų vietovardžių analize bei su šiomis temomis susijusia gausia kritine literatūra, teigia, kad Antikos autorių minima Trinakijos (Θρινακία) sala, kurioje Odisėjas pabuvojo prieš patekdamas pas Kalipsę, gali būti identifikuojama su dabartine Maltos sala, o ne su Sicilija, šaltiniuose kartais vadinama Trinakrija (Τρινακρία).