Autobio-rekonstruktyvi kaukė Marinos Cvetajevos laiškuose - Туганова, Наталия (Literatūra, 2015)
Teatrinis kodas yra vienas iš M. Cvetajevos kūrybos kodų ir išryškinamas įvairiuose jos tekstų lygmenyse. Šiame straipsnyje analizuojamas toks teatrinio kodo elementas kaip vaidmuo ir prieinama išvados, kad toks teatro elementas kaip vaidmuo Cvetajevos laiškuose yra susijęs su N. Jevreinovo teatrine novacija – autobiorekonstruktyvia kauke. M. Cvetajevos laiškuose A. Bahrahui tai Fedros autobio-rekonstruktyvi kaukė.