Senosios baltarusių ir senosios ukrainiečių literatūros tyrinėjimai tarpukario Lietuvoje - Ивинская, Марина (Literatūra, 2015)
Straipsnyje nagrinėjami XII–XVII amžiaus baltarusių ir ukrainiečių literatūrų publikacijos ir tyrinėjimai, atlikti M. Biržiškos, V. Lastovskio, Z. Kuzmickio, I. Jonyno ir kitų. Straipsnyje prieinama išvados, kad jų atliktų senosios baltarusių ir senosios ukrainiečių literatūrų raidos tyrimų kokybė ir skaičius leidžia kalbėti apie baltarusistikos ir ukrainistikos atsiradimą bei išsivystymą tarpukario Lietuvoje.