Nesėkmės motyvas vėlyvoje D. M. Filosofovo publicistikoje - Лавринец, Павел (Literatūra, 2015)
Žinomas rusų kritikas ir publicistas Dmitrijus Filosofovas (1872–1940) nuo 1920 metų gyveno Varšuvoje ir vadovavo rusų išeivių laikraščiams Svoboda (“Laisvė”), Za Svobodu! (“Už Laisvė!”), Molva (“Gandas”), žurnalui ir laikraščiui Meč (“Kardas”). Jis parašė daug straipsnių politikos ir kitomis temomis, mažai iki šiol tyrinėtų. Straipsnyje analizuojama Filosofovo 1930-ųjų metų publicistiką skelbtą laikraščiuose Molva ir Meč. Specialiai nagrinėjamas nesėkmės motyvas, užėmęs svarbią vietą išeivių aktyvizmo doktrinoje. Nesėkmės samprata turėjo suteikti vertę bergždžiai kovai prieš komunizmą ir pateisinti asmeniškas Dmitrijaus Filosofovo nesėkmes.