A. S. Chomiakovo teologinės publicistikos dramatinė intriga - Трофимов, Иосиф (Literatūra, 2015)
Straipsnyje nagrinėjami kai kurie meninio teksto elementai A.S. Chomiakovo teologiniuose publicistiniuose darbuose bendru pavadinimu „Keletas krikščionio stačiatikio žodžių apie Vakarų tikybos išpažinimus“, anonimiškai prancūzų kalba paskelbtuose 1853–1858 m. Daug amžių trukusi Rytų (stačiatikybės), Vakarų (pagal Chomiakovą – „romantizmo“, „papizmo“) ir Protestantizmo priešpriešos istorija pateikiama šio rusų publicisto tekstuose personifikuotai. Straipsnyje analizuojama išryškėjusi dramatinė kolizija, išreikšta maksimose ir įterptinėse pasakojimo struktūrose.