„Antigonės" choras - Dumčius, Jonas (Literatūra, 1973)
Iš viso to matome, kad „Antigonės“ choras nėra vieninga asmenybė, kuri savo protu ir įžvalgumu stovėtų aukščiau už kitus tragedijos veikėjus ir numatytų tai, ko kiti neįstengia numatyti; yra žemesnis už aktorius veikėjas, kuris dažnai neįžvelgia to, ką kiti įžvelgia, – dažnai kaitalioja savo nusistatymą ir simpatiją konflikte dalyvaujančių pusių atžvilgiu; choro dainos tik vienu kuriuo punktu atitinka esamą dramatinę situaciją; kitais atžvilgiais jos yra bendrybės arba nesutinka su dramatine situacija (tačiau tie nesutikimai nėra išryškinami, jie greičiau užtušuojami).