XVIII amžiaus valdininkėlio raštininko tipas rusų literatūroje - Куликова, Ирина (Literatūra, 2007)
Valdininkėlis raštininkas (podjakis) – vienas iš pagrindinių XVIII a. rusų literatūros satyrinių personažų. Pirmoje straipsnio dalyje analizuojami du svarbiausi jo tipologiniai bruožai – kyšininkavimas ir kanceliarinis vilkinimas. Šis satyrinis tipas nustatomas A. Sumarokovo, F. Emino, A. Ablesimovo, M. Popovo, M. Veriovkino, M. Matinskio, N. Strachovo, N. Novikovo bei kitų autorių įvairių žanrų kūriniuose.