Lietuva rusų epe ( Apie vardų poetiką) - Mitropolskaja, N. (Literatūra, 1974)
Lietuvos vardo-paveikslo poetinė reikšmė peržengia istorinius-geografinius rėmus. Tai - kaimyninio krašto ir tiesiog tolimos šalies epinis paveikslas; jis įgauna estetinę funkciją, įeina į poetinių formulių sudėtį.