“Ramybę tik sapnuojame”: apie amžinąjį judėjimą mūsų jaunystės dainose (profesoriaus Josifo Trofimovo atminimui) - Лассан, Элеонора (Literatūra, 2008)
Straipsnis skirtas Daugpilio universiteto profesoriaus Josifo Trofimovo, mirusio 2007 metais, atminimui. Straipsnio autorės, J. Trofimovo kurso draugės, nuomone, profesorius savo gyvenime puikiai išreiškė rusų kultūros dvasią su jai budinga amžinojo judėjimo idėja.