Vyriška/moteriška „Bjauriame anekdote“ - Дауговиш, Сергей (Literatūra, 2009)
Straipsnyje intertekstualumo plotmėje siekiama parodyti lyčių poetikos ypatumus F. Dostojevskio apysakoje Bjaurus anekdotas. Tekste atsiskleidžia Dostojevskiui būdingas susipynęs diskursas, kur meninė parodija tampa normalia naujo teksto kūrimo praktika. Pagrindinis Dostojevskio apysakos veikėjas Pralinskis veikia tarsi būtų vienas iš Gogolio apysakos Naktis prieš Kalėdas herojų, tik jau veikiantis lyg įprastas ankstyvajam Dostojevskiui Peterburgo svajotojas ir, tuo pačiu, lyg jauna silpnavalė moteris. Analogiškas skirtingų rolių derinimo modelis pastebimas ir romane Idiotas, kai kunigaikštis Myškimas netikėtai apsilanko Ragožino name (Idiotas, 2 dalis, III skyrius).