Коровьев сказал правду (И. И. Панаев в романе М. А. Булгакова «Мастер и Маргарита») - Федута, Александр (Literatūra, 2011)
KOROVJEVAS SAKĖ TIESĄ (I. PanajevasM. Bulgakovoromane„MeistrasirMargarita“) Aleksandras Feduta Santrauka Straipsnyje nagrinėjama galima Ivano Panajevo, rusų „antro plano“ prozaiko, įtaka Michailo Bulgakovo romanui „Meistras ir Margarita“. Romane Panajevas yra minimas, nors pati jo kūrybos įtaka iki šiol netyrinėta. Straipsnyje keliama versija, jog Panajevas galėjo tapti Bulgakovo personažo Korovjevo prototipu, o Panajevo apysaka „Literatūros amaras“ galėjo turėti įtakos kuriant kai kurias romano „Meistras ir Margarita“ siužeto situacijas.