Школа читателей Гумилева: семь учеников (Приблудный, Кедрин, Мочалова, Пастернак, Мандельштам, Цветаева, Ахматова) - Тименчик, Роман (Literatūra, 2022)
Развивая рабочую метафору литературоведа Бориса Томашевского о «школах читателей», историко-литературный этюд высветляет выборочно семерых из читателей поэта Николая Гумилева. N. Gumiliovo skaitytojų mokykla: septyni mokiniai (I. Pribludnyj, D. Kedrinas, O. Močalova, B. Pasternakas, O. Mandelštamas, M. Cvetajeva, A. Achmatova) Plėtojant literatūrologo Boriso Tomaševskio „skaitytojų mokyklų“ metaforą, šioje istorinėje ir literatūrinėje apybraižoje pasirinktinai aptariami septyni poeto Nikolajaus Gumiliovo skaitytojai. Reikšminiai žodžiai: Nikolajus Gumiliovas, XX a. rusų poezija, skaitytojų mokyklos.