Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės pilies, kaip romantizuoto simbolio, virsmas istoriniu fenomenu - Černiauskas, Norbertas (Lietuvos istorijos studijos, 2015)
Apie Vytauto Volungevičiaus daktaro disertaciją „Pilis ir jos sociopolitinės transformacijos Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje XIV–XVI a. pirmoje pusėje“ ir jos gynimą