Europa, jos ribos ir Lietuva: diskutuoja Edvardas Gudavičius, Eligijus Raila, Aurimas Švedas, Aurelijus Gieda, Nerijus Babinskas, Alfredas Bumblauskas - Leonavičiūtė, Inga; Vaiseta, Tomas (Lietuvos istorijos studijos, 2015)
„Lietuvos istorijos studijų“ redakcija publikuoja Oskaro Haleckio knygos Europos istorijos ribos ir skirstymai sutiktuvių proga Vilniaus universiteto Istorijos fakultete surengtą diskusiją (2014 m. gruodžio 10 d.). Dalyvavo prof. habil. dr. Edvardas Gudavičius, doc. dr. Eligijus Raila, doc. dr. Aurimas Švedas, dr. Aurelijus Gieda ir dr. Nerijus Babinskas, moderavo – prof. dr. Alfredas Bumblauskas.Pateikiame šios diskusijos sutrumpintą stenogramą.