Tarptautinė mokslinė konferencija „Lietuvos III Seimas – 1926–1927 išbandymų metai“ - Vyšniauskas, Arūnas (Lietuvos istorijos studijos, 2012)
1990 m. kovo 11 d. atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, praeitais dviem dešimtmečiais daug dėmesio buvo skiriama Lietuvos kaip valstybės istorijai, konkrečiai jos parlamentarizmo istorijos tyrimams. Įžengus į trečiąjį atkurtos nepriklausomybės dešimtmetį galima konstatuoti, kad tiriant Lietuvos Respublikos Seimų istoriją nuveikta tikrai daug, tačiau liko nemažai kai kurių spragų, neatsakytų klausimų, tirtinų praeities problemų. Viena jų – tai politinės santvarkos pasikeitimas Lietuvoje 1926–1927 m., įvykęs dėl karinio valstybės perversmo 1926 m. gruodžio 17 d., Trečiojo Seimo kadencijos metu. Minint 1926 m. išrinkto Lietuvos III Seimo 85 metines ir siekiant skatinti visuomenės domėjimąsi parlamentarizmo istorija, atvirai keistis nuomonėmis, vertinimais bei įžvalgomis svarbiais visuomeninės ir valstybinės raidos klausimais, – visai šiai kompleksinei problematikai nagrinėti buvo skirta tarptautinė mokslinė konferencija, kurią 2011 m. pabaigoje organizavo Vilniaus universitetas kartu su Lietuvos Respublikos Seimu.
Keywords: nėra