Dar kartą apie Lietuvos ir Lenkijos užmarštis - Bumblauskas, Alfredas (Lietuvos istorijos studijos, 2012)
2011–2012 m. sandūroje Lietuvos istorikų (visų pirma prof. Alvydo Nikžentaičio) ir naujojo Lenkijos istorijos muziejaus kūrėjų (dr. Roberto Kostro ir prof. Michało Kopczyńskio) iniciatyva pradedamas vykdyti projektas „Atminties kultūrų dialogai ULB erdvėje“, kuriame šalia Lenkijos ir Lietuvos istorikų aktyviai dalyvauja ir Ukrainos, Baltarusijos, Rusijos bei Vokietijos istorikai. Jau pirmame šio projekto seminare Alvydas Nikžentaitis pripažįsta, kad pirmiausia apie Jerzy Giedroycą, Juliuszą Mieroszewskį ir jų ULB koncepciją „Kulturoje“ pradėta kalbėti nuo 2007 m. projekte „LDK paveldo dalybos“ šių eilučių autoriaus.
Keywords: -