Mogiliavo miestiečių „Kazokų bendrija“ Livonijos karo metu (Mogiliavo magistrato aktų knygų duomenimis) - Marzaliuk, Igor A. (Lietuvos istorijos studijos, 2012)
Straipsnis skirtas nagrinėti Mogiliavo miestiečių „Kazokų bendrijos“ veiklai Livonijos karo metu, baltarusių miestiečių išpuoliams į Maskvos valstybės teritoriją, šios valstybės gyventojų grobimo ir pardavimo į vergiją klausimams. Straipsnyje pateikiami duomenys apie „gyvosios prekės“ kainas, taip pat sąlygas, kuriomis buvo parduodami belaisviai.