„Lituanicos“ katastrofos oficialieji tyrimai 1933 metais, nauji faktai ir įžvalgos - Sviderskytė, Gražina (Lietuvos istorijos studijos, 2013)
1933 m. liepos 17 d. įvykiai Vokietijoje – „Lituanicos“ katastrofa ir jos įkvėpta trumpalaikė, užtat intensyvi bei rezultatyvi trišalė sąveika (Vokietija, Jungtinės Amerikos Valstijos, Lietuva) – dar visapusiškai neištyrinėtas, kruopščiai analizuotinas problematikos kompleksas. Toks vertinimas atrodo adekvačiai iš 80-ies metų perspektyvos – atsižvelgiant bent jau į tą akivaizdžią (įamžinimo formomis kuriamą ir vis aktualinamą) regimybę, kad minimi įvykiai, tiksliau, ypatinga ir ganėtinai paini jų samplaika lietuviams „dovanojo“ du tautos didvyrius: Steponą Darių ir Stasį Girėną.
Keywords: -