Ar buvo Justas Paleckis tautinis komunistas? (Keli bruožai politinei biografijai. 1944–1953 metai) - Sirutavičius, Vladas (Lietuvos istorijos studijos, 2014)
Vakarų šalių istoriografijoje nacionalinis (tautinis) komunizmas jau seniai yra mokslinių diskusijų ir tyrimų objektas. Fragmentiškai aptartas ir nacionalinio komunizmo „lietuviškas variantas“. Susidomėjimas nacionalinio komunizmo raiška matyti ir naujausioje lietuviškoje istoriografijoje.Tyrimą finansavo Lietuvos mokslo taryba (sutartis Nr. VAT-02/2010). Autorius dėkoja už pagalbą Lietuvos mokslų akademijai.
Keywords: -