Lietuvos bajorės ir žemėvalda: nuosavybės santykiai XIX amžiaus antroje pusėje - Bairašauskaitė, Tamara (Lietuvos istorijos studijos, 2013)
Rusijos imperijoje privati nuosavybė buvo socialinio ir gender pobūdžio. Imperiniai standartai skyrė bajorų, valstiečių, miestiečių, pirklių, vyrų ir moterų teisę į kilnojamąjį ir nekilnojamąjį turtą, galimybę jį perimti, valdyti ir juo disponuoti. Privačios nuosavybės socialiniai ir teisiniai principai kito. XIX a. antrojoje pusėje suartėjo skirtingų socialinių sluoksnių teisė į nuosavybę, išliko ir skirtumų. Imperijos įstatymai neakcentavo teisės į nuosavybę socialinio aspekto, tačiau atskirai buvo aptariamos vyrų ir moterų teisės.
Keywords: -