Dar vienas atsakymas į klasikinį istoriografijos klausimą: kodėl Abiejų Tautų Respublika vėlavo, palyginti su Vakarų Europa (apie Dariaus Žiemelio disertaciją) - Čelkis, Tomas (Lietuvos istorijos studijos, 2010)
-