Apie originalią nuomonę, nepatogius klausimus ir vertimų problemas. - Rec.: Snyder T. Tautų rekonstrukcija. Lietuva, Lenkija, Ukraina, Baltarusija 1569-1999. Vilnius: Mintis, 2008. 416 p.; Jekelčyk S. Ukraina. Modernios nacijos gimimas. - Kasperavičius, Algis Povilas (Lietuvos istorijos studijos, 2010)
-