Lietuvių katalikų jaunimo sąjungos „Pavasaris“ ženkleliai: datavimas, gamintojai, tiražai ir simboliai - Remecas, Eduardas (Lietuvos istorijos studijos, 2016)
„Pavasario“ sąjunga, o nuo 1933 m. federacija, buvo didžiausia narių skaičiumi organizacija Lietuvoje 1919–1940 m. Per visą savo gyvavimo laiką organizacija triskart keitė savo narių ženklelių išvaizdą – 1920, 1925 ir 1935 m. Trečią kartą buvo išleisti skirtingi ženkleliai vyrams, mergaitėms ir jauniesiems nariams. Be narių ženklelių, organizacija buvo išleidusi ir proginius ženklelius: pirmosios (1924 m.) ir antrosios (1927 m.) pavasarininkų dainų šventės choristams, dirigentams bei chorvedžiams ir 1938 m. surengto jubiliejinio 25 metų pavasarininkų kongreso dalyviams. Taip pat „Pavasario“ federacija 1934 m. pagamino specialius ženklelius uoliausiems žurnalo „Pavasaris“ platintojams. „Pavasario“ sąjunga dalyvavo ir sportinėje veikloje. Ji kartu su kitomis katalikiškomis organizacijomis buvo įkūrusi sporto organizaciją Lietuvos gimnastikos ir sporto federacija (LGSF). Savo ženklelį organizacija įsigijo 1929 m.