Magdeburgo miesto teisės ištakos ir sklaida Europoje: struktūros, mechanizmai, matmenys - Lück, Heiner (Lietuvos istorijos studijos, 2016)
Viduramžiais ir ankstyvaisiais Naujaisiais laikais iš vidurio Vokietijos pasklido skirtingi impulsai, turėję svarbią įtaką Europos kultūros istorijai. Teisės srityje jiems priklauso Saksų veidrodis ir Magdeburgo miesto teisė. Abu teisės šaltiniai ne tik kūrė teisės gyvenimą vidurio, rytų ir šiaurės Vokietijos erdvėje, bet ir padarė didelę įtaką daugeliui Vidurio Rytų Europos kraštų. Straipsnyje aptariami miesto teisės atsiradimo raida vidurio Vokietijos erdvėje ir šio kompleksiško proceso Magdeburge vystymasis. Abu savo ištakomis vokiški teisės šaltiniai, Magdeburgo miesto teisė ir Saksų veidrodis, radosi Elbės vidurupyje, Magdeburge, ir buvo iš čia skirtingomis formomis perimti ir pasklido daugybėje vietų, kurios driekėsi tarp Elbės Vokietijoje, Dniepro Ukrainoje ir Dauguvos Latvijoje. Nei vienas vokiškos teisės tekstas nepadarė tokios įtakos iki šiol.