Netradicinė akademinė vasara Sajų sodyboje Balandiškyje - Čepulytė, Aistė; Kulevičius, Salvijus (Lietuvos istorijos studijos, 2012)
Vasaros pabaigoje atoki Sajų sodyba (Balandiškio kaimas, Radviliškio rajonas) tapo akademinio susibūrimo vieta. Rugpjūčio 18 d. prasidėjo sodybos archeologiniai tyrimai. Po dienos čia pat pradėjo šurmuliuoti ir jaunimo stovykla-seminaras „Laisvės kovų atmintis: Sajų sodybos Balandiškyje aktualizavimas ir atgaivinimas“. Susibūrimo būta akademinio, tačiau visiškai netradicinio.