Kelyje į 1949 metų partizanų vadų susitikimą - Petrauskienė, Aistė; Vaitkevičius, Vykintas (Lietuvos istorijos studijos, 2014)
2012 m. pradėti kompleksiniai Lietuvos partizanų ryšininkų ir rėmėjų Sajų sodybos Balandiškyje ir 1949 m. vasarį vykusio visos Lietuvos partizanų vadų susitikimo (toliau – Susitikimo) tyrimai tęsiasi. Prielaidą, jog Susitikimo dalyviai tuo pačiu metu dirbo keliose vietose – Minaičių Ramovėje ir Balandiškio Vandenyne – patvirtino 1952 m. partizanų spaudoje paskelbtas Juozo Šibailos (1905–1953) straipsnis. Jame istorinių įvykių dalyvis ne tik pakiliai papasakojo apie 1949 m. vasario 16-osios šventę „lietuviškoj ramovėj [Ramove buvo vadinamas Minaičių bunkeris – Aut.]“, bet ir nusakė Susitikimo darbo pobūdį: „Dirbom p a s i s k i r s t ę komisijomis. Bendruose posėdžiuose komisijų darbus sutikslinę, juos tvirtindavome.“