Lietuvos valstybės tarnautojų veiklos reguliavimas 1918-1940 metais - Palidauskaitė, Jolanta; Petrokaitė, Milda (Lietuvos istorijos studijos, 2010)
Šio straipsnio tikslas yra išanalizuoti Lietuvos valstybės tarnautojų veiklos reguliavimą 1918-1940 m. Teisinio reguliavimo raida pradedama nuo valstybės tarnautojų teisinės padėties apžvalgos Lietuvos Respublikos konstitucijose, vėliau pereinama prie atskirų klausimų aptarimo. Taip pat skiriama dėmesio to meto valstybės tarnybos koncepcijai ir valstybės tarnautojų statusui aptarti. Priimti teisės aktai leidžia įvertinti valstybės tarnautojų pareigų, teisių ir atsakomybės aspektus bei per du dešimtmečius įvykusius pokyčius.