Atminties apie sovietmetį kriaukšlės: tarptautinės konferencijos „Istorija ir atmintis“ apžvalga - Starikovičius, Vytautas (Lietuvos istorijos studijos, 2012)
2011 m. lapkričio 28–29 d. Lietuvos Respublikos (LR) Seimo III rūmuose vyko tarptautinė mokslinė konferencija skambiu pavadinimu „Istorija ir atmintis. Sovietinė praeitis 1953–1990 m.“ Konferencijos organizatorius – Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams įvertinti kartu su partneriais iš Čekijos ir Rumunijos.