Prijungiamieji laiko sakiniai su ribą nusakančiais jungiamaisiais žodžiais - Pajėdienė, Jūratė (Lietuvių kalba, 2009)
Prijungiamaisiais laiko sakiniais su ribos reikšmės jungiamaisiais žodžiais gali būti perteikiami ne tik veiksmų ir būsenų/situacijų sekos ar vienalaikiškumo santykiai, bet ir siekiama išryškinti trukmę arba fiksuoti besikeičiančios situacijos artėjimą. Šalutinio laiko sakinio struktūros parinkimas yra susijęs su pagrindinio dėmens predikato modalumu. Episteminio modalumo sakiniuose pagrindinio ir šalutinio dėmenų pagrindu paprastai eina to paties gramatinio laiko veiksmažodžių formos. Kai pagrindinio dėmens predikatas gauna deontinio modalumo išraišką, prijungiamajam laiko sakiniui paprastai parenkama tokio modelio struktūra: ribą nusakantis jungiamasis žodis, neiginys ir būtojo kartinio laiko veiksmažodžio forma.
Keywords: nėra