Kiekybinis klausiamųjų šnekamosios lietuvių kalbos pasakymų tyrimas - Balčiūnienė, Ingrida; Simonavičienė, Laura (Lietuvių kalba, 2009)
Straipsnyje pristatomi šnekamosios kalbos tyrimo, atlikto Vytauto Didžiojo universitete, naudojantis Sakytinės lietuvių kalbos tekstyno duomenų baze, rezultatai. Tyrimo metu buvo sudaryta klausiamųjų pasakymų, vartojamų spontaninėje lietuvių kalboje, klasifikacija pagal funkcijas ir sandarą. Kiekybinis tyrimas atliktas specialia kompiuterio programa CHILDES analizuojant Sakytinės lietuvių kalbos tekstyne sukauptus šnekamosios kalbos įrašus. Gauti rezultatai lyginami su lietuvių kalbos gramatikose (dabartinės lietuvių kalbos, funkcinėje ir praktinėje) pateikiama klausiamųjų sakinių sistema.