Konstrukcijų su ʻbūdamas’ semantika ir morfosintaksinės raiškos polinkiai - Vaičiulytė-Semėnienė, Loreta (Lietuvių kalba, 2010)
Straipsnyje nagrinėjami pusdalyvinėmis būti konstrukcijomis reiškiami laisvieji depiktyviniai ir aplinkybiniai antriniai predikatyvai. Daugiausia dėmesio skiriama gramatiniams požymiams, padedantiems skirti laisvųjų antrinių predikatyvų tipus.