Finansiniai nusikaltimai ir ankstyvoji kriminologija Dviprasmiškas XVIII a. požiūris - RUGGIERO, VINCENZO (Kriminologijos studijos, 2015)
Šis darbas nagrinėja ankstyvųjų kriminologų (Beccarios ir Benthamo) indėlį į finansinių nusikaltimų analizę. Po trumpo šiuolaikinės kriminologijos požiūrio į finansinius nusikaltimus pateikiama XVII ir XVIII a. finansinių krizių apžvalga. Remiantis klasikiniais Beccarios ir Benthamo darbais aptariama, kas tais laikais buvo laikoma finansiniu nusikaltimu. Galiausiai, apibendrinančioje diskusijoje apžvelgiami šiuolaikinio ir klasikinio požiūrio į finansinius nusikaltimus skirtumai ir panašumai, atskleidžiantys nevienareikšmišką jų pobūdį.
Keywords: ...