Įkurta Europos leidybos studijų asociacija - Gudinavičius, Arūnas (Knygotyra, 2016)
2016 metų birželio 23 dieną Florencijoje susirinkę mokslininkai iš visos Euro-pos įkūrė Europos leidybos studijų asociaciją (European Publishing Studies Association – EuroPub). Asociacijos tikslas – skatinant tarptautinio akademinio ir profesinio tinklo veiklą prisidėti prie leidybos studijų tobulinimo. Asociacija įregistruota ir jos oficiali buveinė yra Paryžiuje. Asociacijos prezidentu išrinktas prof. dr. Miha Kovačas, vykdomuoju prezidentu – prof. Benoît Berthou, viceprezidentais – prof. dr. (HP) Elena Macevičiūtė (Buroso universitetas, Švedija / Vilniaus universitetas, Lietuva) ir prof. dr. Adriaanas van der Weelas (Leideno universitetas, Nyderlandai), finansininku – Angusas Phillipsas, sekretoriumi – prof. dr. Zoranas Velagićius (Osijeko universitetas, Kroatija).
Keywords: Europos leidybos studijų asociacija