JURGIO PLATERIO KNYGOS VILNIAUS UNIVERSITETO BIBLIOTEKOJE - Rankelienė, Sondra (Knygotyra, 2016)
Straipsnyje nagrinėjamos Vilniaus universiteto bibliotekoje saugomos dvidešimt penkios naujai išaiškintos lietuvių kalbos ir raštijos tyrinėtojo, bibliografo Jurgio Platerio (1810–1836) asmeninei bibliotekai priklausiusios knygos, pateikiami išsamūs jų bibliografiniai aprašai su iššifruotomis šiose knygose esančiomis proveniencijomis. Remiantis naujais duomenimis, atskleidžiamas papildytas Domo Kauno monografijoje „Bibliotheca Georgii comitis de Plater: Jurgio Platerio biblioteka – Lietuvos knygos kultūros ir mokslo paminklas“ (Vilnius, 2012) pateiktas J. Platerio asmeninės bibliotekos vaizdas teminiu, chronologiniu bei kalbiniu aspektais.
Keywords: Jurgis Plateris; proveniencijos; asmeninė biblioteka; nuosavybės ženklai; senosios knygos; marginalijos; Vilniaus universiteto biblioteka