LIETUVIŲ IŠEIVIŲ LEIDYBA JUNGTINĖSE AMERIKOS VALSTIJOSE XIX A. PABAIGOJE–XX A. VIDURYJE: ADRESATO PROBLEMA - Misiūnas, Remigijus (Knygotyra, 2016)
Straipsnyje nagrinėjami kai kurie pirmosios lietuvių emigracijos bangos į JAV (XIX a. antra pusė–1914 m.) leidybos XIX a. pabaigoje–XX a. viduryje aspektai, pagrindinį dėmesį telkiant į leidinių adresato problematikos analizę. Straipsnis rengtas remiantis to meto išeivių periodikos publikacijomis, pirmosios bangos išeivijos istorijai skirtais veikalais. Daroma išvada, kad pirmosios lietuvių išeivių bangos JAV leidyba buvo orientuota ne tik į išeivijos poreikio spaudai tenkinimą, bet iš dalies ir į visos lietuvių tautos leidybinius poreikius.
Keywords: leidyba; lietuvių išeivija JAV; knyga; periodika; JAV