TOMO VENCLOVOS KNYGŲ KOLEKCIJA LIETUVOS NACIONALINĖJE MARTYNO MAŽVYDO BIBLIOTEKOJE - BUDRIŪNIENĖ, JOLANTA (Knygotyra, 2015)
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka Gedimino pr. 51, LT-01504 Vilnius, Lietuva El. paštas: j.budriuniene@lnb.ltLietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje (toliau – LNB) šiuo metu saugomos penkių žinomų lietuvių diasporos atstovų knygų kolekcijos: Švedijoje gyvenusio architekto, aktyvaus pasipriešinimo judėjimo dalyvio Jono Pajaujo (1920–2000), Prancūzijoje gyvenančio diplomato, Prancūzijos lietuvių bendruomenės veikėjo Petro Klimo (g. 1930), didžiąją gyvenimo dalį Italijoje praleidusių diplomatų Lozoraičių šeimos, Vokietijoje gyvenusio filosofo, rašytojo Antano Maceinos (1908–1987) ir JAV gyvenančio poeto, publicisto, literatūros kritiko, vertėjo Tomo Venclovos (g. 1937) asmeninės bibliotekos.