KRISTIJONO DONELAIČIO „METŲ“ VERTIMAI Į LATVIŲ KALBĄ XIX A. ANTROJE PUSĖJE–XX AMŽIUJE - ZANDERS, VIESTURS (Knygotyra, 2015)
Latvijas Universitate Lomonosova iela 1A, Rīga, LV1019, Latvija El. paštas: viesturs.zanders@lu.lvStraipsnyje pateikiama retrospektyvi Kristijono Donelaičio poemos „Metai“ vertimų publikacijų latvių kalba analizė ir atskleidžiama, kaip latvių skaitytojas palaipsniui susipažino su K. Donelaičio asmenybe, o per „Metų“ fragmentų vertimus – ir su jo poezijos pasauliu. Straipsnio uždavinys – atkreipti dėmesį į K. Donelaičio „Metų“ poemos vertėjus latvių ir lietuvių kultūrinių ryšių kontekste. Ypač išsiskiria Andrejo Dyrikio, Janio Rainio ir Paulo Kalvos atlikti darbai, populiarinę K. Donelaičio kūrybą.
Keywords: K. Donelaitis; „Metai“; vertimai; latvių ir lietuvių kultūriniai ryšiai; A. Dyrikis; Rainis; P. Kalva