KARALIAUČIAUS KNYGOTYROS MOKYKLA (1900–1945) - WALTER, AXEL E. (Knygotyra, 2015)
Klaipėdos universiteto Humanitarinių mokslų fakultetasH. Manto g. 84, Klaipėda, LietuvaEl. paštas: axwalter@uni-osnabrueck.deStraipsnyje pateikiamos šiuolaikinės knygos ir bibliotekų istorijos įžvalgos ir uždaviniai kultūrinių mokslinių tyrimų kontekste, Karaliaučiaus bibliotekų kraštovaizdis ir jo knygotyriniai tyrimai nuo 1900 iki 1945 m., svarbiausi Karaliaučiaus knygotyrinių tyrimų laimėjimai tarpukariu. Autorius, aptardamas tarpukario laikotarpio knygotyros mokslinius tyrimus, sykiu atkreipia dėmesį į aktualias šiandienos bibliotekininkystės ir knygotyros tyrimų sritis, ateities uždavinius.