RUSŲ KNYGOTYROS MOKYKLA PIRMAISIAIS XX AMŽIAUS DEŠIMTMEČIAIS - LELIKOVA, NATALIJA (Knygotyra, 2015)
Trečiasis XX amžiaus dešimtmetis yra vaisingiausias knygotyros mokslo laikotarpis Rusijoje. Tuo metu pasirodė įvairių bibliologijos koncepcijų, sukurtų N. M. Lisovskio, A. M. Loviagino, M. N. Kufajevo, A. A. Sidorovo, M. I. Ščiolkunovo, A. G. Fomino, N. M. Somovo ir kt. Pirmuosius tris dešimtmečius Rusijoje vyko konceptualūs tyrimai, pabrėžiantys istorinę ir sociologinę knygos vertę, evoliucinę knygos ir įvairių jos elementų prigimtį. Tačiau, kai knygotyra Rusijoje buvo pertvarkyta vadinamosios marksistinės ideologijos pagrindu, Rusijos mokslininkų vykdytų metodologinių ir teorinių tyrimų vietą užėmė ideologiniai knygos klasinio pobūdžio įrodinėjimai. Knygotyra Rusijoje buvo atgaivinta tik šeštajame dešimtmetyje.