XIX A. PABAIGOS–XX A. PRADŽIOS JAVLIETUVIŲ EMIGRANTŲ DOKUMENTAI: RAŠYTINĖ ATMINTIS - STEPONAITIENĖ, JOLITA (Knygotyra, 2015)
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Gedimino pr. 51, LT-01504 Vilnius, Lietuva El. paštas: j.steponaitiene@lnb.ltApžvalgoje pristatomos XIX a. pabaigos–XX a. pradžios lietuvių išeivių spausdintinio ir rankraštinio archyvinio paveldo pagrindinės grupės ir Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Retų knygų ir rankraščių skyriuje esami rankraštiniai dokumentai, liudijantys lietuvių integraciją į daugiatautės Amerikos gyvenimą, ryšį su lietuviškomis istorinėmis šaknimis ir Lietuva.
Keywords: išeivija; dokumentinis paveldas; rašytinė atmintis