Skaitmeninė knyga ir jos raida - Gudinavičius, Arūnas (Knygotyra, 2012)
Straipsnyje remiantis literatūroje ir šaltiniuose pateikiama empirine medžiaga analizuojamos skaitmeninių knygų atsiradimo prielaidos, išskiriami svarbiausi skaitmeninės knygos raidos faktai. Pagal prekės gyvavimo ciklo teoriją skaitmeninės knygos raidą siūloma skirstyti į etapus iki skaitmeninės knygos atsiradimo bei atsiradimo ir augimo. Tie etapai čia ir nagrinėjami. Nustatoma, kad tiriamuoju metu skaitmeninė knyga yra įžengusi į antrojo (augimo) etapo ankstyvąją augimo fazę.
Keywords: skaitmeninė knyga; skaitmeninės knygos kokybės raida; raidos etapai; skaitmeninė prekė; prekės gyvavimo ciklas