ŠIUOLAIKINĖS KNYGOTYROS STUDIJOS PRANCŪZIJOJE: MOKSLINIŲ TYRIMŲ, MOKYMO IR PROFESINĖS PRAKTIKOS SĄSAJOS - DECAUX, SYLVIE (Knygotyra, 2010)
L’Université Paris Descartes12 Rue de l’Ecole de Médecine, 75270 Paris, FranceE-mail: sylvie.decaux@parisdescartes.frPranešimo pagrindu parengtoje apžvalgoje nagrinėjama knygotyros situacija šiandienos Prancūzijoje, ypač akademinių tyrimų bei profesinio rengimo ir jo plėtros per pastaruosius 15–20 metų sąsajos. Supažindinama su Prancūzijos knygos tyrimų mokslo institucijomis ir organizacijomis, dirbančiomis šios srities mokslo ir mokymo darbą, aptariami svarbiausi lyderiai, pateikiamas istorinis ir geografinis dalyko žemėlapis. Analizuojama profesinės praktikos įtaka, pastebima, kad bibliologijos prigimtyje slypi natūralus praktikos komponentas.
Keywords: ...