KONRADAS GIOTKĖ – XVII AMŽIAUS PIRMOSIOS PUSĖS VILNIAUS GRAVERIS - LIŠKEVIČIENĖ, JOLITA (Knygotyra, 2010)
Vilniaus dailės akademijos Dailėtyros institutasDominikonų g. 15/1, LT-01131 Vilnius, LietuvaEl. paštas: Jolita.Liskeviciene@vda.ltStraipsnyje pristatomas garsiausias knygų iliustracijų raižytojas Konradas Giotkė, XVII a. I pusėjė dirbęs Vilniuje ir vario raižiniais iliustravęs knygas. Siekiama apibūdinti raižytojo kūrybą, pagrindines jo raižinių kompozicijas ir kitus kūrybos bruožus, nurodyti užsakovus, atskleisti jo reikšmę XVII a. I pusės Vilniaus knygų grafikoje ir įtaką vėlesnei šios srities dailei. Straipsnyje keliamos raižytojo kilmės ir atvykimo į LDK sostinę prielaidos, tikslinamas jo kūrybos Vilniuje laikas. Pagrindinis straipsnio tikslas – chronologiškai pateikti visus iki šiol žinomus arba literatūroje minėtus raižytojo kūrinius. Šis knygų sąrašas pateikiamas priede.
Keywords: Konradas Giotkė; XVII a. I pusės Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės dailė; XVII a. panegirikų iliustracijos; vario raižinys; knygų grafika